Kanske inte bästa tajmingen hos C

Ibland undrar man…

Man undrar om politikerna inte är till för att göra vårt samhälle bättre och starkare. Man undrar varför det inte finns en större öppenhet för att faktiskt ta reda på hur saker och ting fungerar innan man fattar beslut styrda av sin ideologiska agenda. Man undrar varför det inte finns någon som faktiskt säger ”men stopp ett tag nu, hallå, hej farfar, ÄR det här verkligen så bra, ÄR det verkligen detta vi borde göra”.

Speciellt kan man undra detta angående det som centern nu har beslutat som sin riktlinje för partiets ”välfärdspolitik”.

Sveriges radio rapporterar att ”Centerpartiet bestämde i går kväll att det vill att minst hälften av alla välfärdstjänster ska produceras av privata eller ideella utförare”.

Det vill säga: hälften av alla Sveriges sjukhus och hälften av alla Sveriges skolor SKA vara privata. Punkt.

Om vi bortser en sekund från att det de facto innebär en minskning av både konkurrens och valfrihet (vilket åtminstone en klarsynt centerpolitiker, Gösta Gustavsson, inser ”är ett rent feltänk. Om vi själva säger att vi ska ha valfrihet så kan ju inte valfriheten innebära att vi tvingar fram 50 procent privat om det är så att de som väljer, väljer 60—70 procent offentligt”) och i stället fokuserar på hur en sådant samhälle skulle främja den svenska välfärden…

…för det måste ju ändå vara så att centern vill att välfärden ska bli bättre, inte sämre..?

…så kan man med en viss höjning av ögonbrynet konstatera att det måste vara en av rikspolitiken mest feltajmade beslut. Det har inte gått mer än ett par veckor sedan SNS lade fram en rapport där man visar att det inte finns några data som tyder på att privatiseringarna har lett till ökad kvalitet, och samtidigt som center-kongressen fattar sitt policybeslut går vågorna höga i den debatt kring forskningens frihet från näringslivets särintressen som rapporten lett fram till.

Nu undrar man som sagt: finns det ingen i centern som har tagit del av den rapporten? Eller bryr man sig helt enkelt inte?

SR / DN / DN / DN / SvD / SvD / SvD /

Som ett litet intressant PS. Nej, kvotering vill man inte ha i föräldrarförsäkringen. Men alltså i skolorganisationen. Jämställdhet är med andra ord mindre viktigt för en sann c-politiker än välfärdsföretag. Jaha… Som sagt, ibland undrar man…

Annonser

Om katedervarg

Min blogg är min dagbok, mitt pedagogiska manifest och min flaskpost till dig. Det är ord ropta i vinden.
Det här inlägget postades i En nagel i ögat, Jakten på friskoleeländet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kanske inte bästa tajmingen hos C

  1. Eskil Klädnypa skriver:

    Föräldraförsäkringen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s