Föräldraskapet är ingen hobby!

Jag hade en kompis som brukade beställa in sina egna drinkar på krogen. De fanns inte direkt på några menylistor för det är inte så många som gillar vodka ihopmixat med mjölk och några isbitar. Vem vet, kanske hans preferenser hade skapats redan där i blöjåldern, kanske hade han fått hänga med morsan sin på krogen och sugit tutte samtidigt som hon sippade på sitt vin?

Det vill iaf Jenny få göra med sin nyfödde. Oj, så upprörande att en bartender vägrar henne vin när hon ammar! Vågar kräket vägra MIG, verkar hon säga, MIG?! Har jag inte rätt att supa hur mycket jag vill bara för att jag har blivit mamma?!

Och runt omkring sitter systerskapet och upprörs tillsammans med Jenny. Usch, så hemskt, oj, vilket kvinnoförakt. För hur kan man vägra de ammande mammorna när PAPPORNA får dricka?!!

För mig är det märkligt hur man vill både ha kakan och äta den. Å ena sidan ska pappor och mammor likställas, så om papporna får supa så ska banne mig mammorna få göra det också fast de ammar. Å andra sidan så är det jävlar i mig kvinnorna som har första tjing (förlåt, ENDA tjing) om det uppstår en vårdnadstvist under barnets första år. Då helt plötsligt är mammaskapet så viktigt.

Men i grund och botten är detta inte en genusfråga. Har man bestämt sig för att skaffa barn så har man tagit på sig ett ansvar. Vill man leka mamma, pappa, barn så kan man köpa en kåldocka eller en tamaguchi! Vill man fortsätta gå på krogen och leka tonåring är det bara att ta vägen förbi 7/11 och köpa ett paket gummin om klådan mellan benen blir för stark.

Barn är inga accessoarer! Föräldraskapet är ingen hobby!

Annonser

Om katedervarg

Min blogg är min dagbok, mitt pedagogiska manifest och min flaskpost till dig. Det är ord ropta i vinden.
Det här inlägget postades i Tankar från livets teater. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Föräldraskapet är ingen hobby!

  1. hgj skriver:

    Bra Vargen! lästips : ”Kvinnovälde och mansfötryck” av Per Ström. Han har även en blogg: http://genusnytt.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s