Väx upp, Reinfeldt! Och gör som du lär!

Just nu håller riksdagen på att behandla statens kommande budget, och man gör det i både stort och smått. Som idag, när man gjort ett detaljbeslut angående riksdagskansliets budget. Konsekvensen av omröstningen blir att riksdagskansliet måste spara in 300 miljoner kronor nästa år, och att regeringens förlag föll beror på att både sverigedemokrater och de rödgröna partierna röstade ner det.

Detta kan  INTE Fredrik Reinfeldt ta! Nej, han är förbannad, och visar att den statsmannamässiga karaktären bara är en yta utan innehåll. Under ytan bor ett litet barn som inte fick så mycket saft i glaset som han ville eftersom det andra barnen på dagis tyckte annorlunda.

Här finns massor av saker man skulle vilja säga till statsministern.

Sverige är inte du. Sverige har aldrig varit du. Sverige är trots allt en demokrati (även om det finns anledning att ifrågasätta det), och du måste agera inom de ramarna.

Var inte så oprofessionell, Reinfeldt.

Men ansvaret är ditt. Du har axlat statsministerns mantel, och då är det upp till dig att föra en politik som kan accepteras av en riksdagsmajoritet. Det duger inte att köra sitt eget race och sen bli förbannad för att andra har andra åsikter. Och det duger definitivt inte att lägga över skulden på socialdemokraterna, och mena att felet är deras efter sverigedemokraterna väljer att rösta på SAP:s förslag.”Man undrar idag var alla de politikerna är som sa att de aldrig, aldrig skulle låta Sverigedemokraterna få politiskt inflytande”, säger han, och visar att han inte bara är oprofessionell utan dessutom en dålig förlorare. För han vet naturligtvis att socialdemokrater och sverigedemokrater inte har agerat gemensamt i frågan, utan bara råkade ha samma åsikt fast av olika skäl.

Var inte så barnslig, Reinfeldt.

”Alla måste inse att man inte skära ner 300 miljoner utan att det påverkar kvaliteten”, säger Reinfeldt också, och då undrar jag om han har suttit och dumlallat sig fram de senaste åren när företrädare från den offentliga sektorn har försökt säga samma sak. Det går inte att skära ner i skolbudgeten utan att kvaliteten sjunker har jag försökt säga sen 2001, men då har väl Reinfeldt och moderaterna haft bomull i örat. Bara nu, när det drabbar hans egen organisation, blir det förbjudet att talla på pengarna. Då kan ingenting sparas och då kan inga nedskärningar göras.

Var inte så egocentrisk, Reinfeldt.

Nej, var inte så oprofessionell, barnslig och egocentrisk, utan väx upp och lev som du lär!

AB / AB / AB / Expr / Expr / Expr / Expr / DN / DN / SvD

Annonser

Om katedervarg

Min blogg är min dagbok, mitt pedagogiska manifest och min flaskpost till dig. Det är ord ropta i vinden.
Det här inlägget postades i En nagel i ögat. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Väx upp, Reinfeldt! Och gör som du lär!

 1. David Hertl skriver:

  Du borde lägga dig till med ordet ”dryg” som andra namn. Du anklagar Fredrik Reinfeldt för att sakna stil och karaktär när du inte lever upp till det själv. Du är bara ännu en hämndlysten socialist som bara lever för en enda sak och det är att sätta dit Alliansen – hejsan hoppsan vad bra jag är för nu har jag sagt någonting elakt om Reinfeldt, patetiskt så att det ryker om det. Varför skaffar du dig inte ett liv istället för att gå omkring och låtsas som om du är en bättre demokrat än vad Reinfeldt är, för det är du inte.

  • katedervarg skriver:

   Ursäkta, men vad vet du om det?

   Jag kan iaf säga att jag inte smågnäller som en bortskämd snorunge bara för att jag inte fått som jag vill.

   Man behöver inte vara socalist för att se hur omoget Sveriges statsminister uppför sig just nu, och hur illa han kan hantera när det parlamentariska utfallet inte blir som han önskat. Man bör kunna kräva mer av nationens ledare.

 2. N N skriver:

  F R påminner lite om en diktator. Jag tror att makten och storhetsvansinnet har gått honom åt huvudet. Första stora missen i ledarskap var när han propagerade för det Svenska folket att INTE rösta på SD. Och nu när den taktiken gick i stöpet blir han helt klart panikslagen. F R klarar tydligen inte av en RIKTIG demokrati och dess motgångar det innebär när de folkvalda röstar. Att leda ett land med den starka ekonomiska tillväxt som Sverige har idag, vore nog en dröm för många statsministrar. Men vi får se hur F R fungerar, när det blir sämre tider med en galopperande arbetslöshet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s