Att tala med kapitalister på kapitalisters språk

Det gäller att tala med bönder på bönders språk, sägs det. Det är först då dom fattar.

Samma sak med kapitalister. För en hjärna som inte begriper ett budskap om det inte går att koppla till plus eller minus i en bokslutskolumn gäller det att omvandla allt i en mental valutaväxlare. Att säga att vi sabbar vår jord, räcker inte. Att säga att världens skogar är jordens lungor, betyder inget. Så länge det inte det rasslar i kassamaskinen så kopplar inte deras förståelse av allvaret i situationen.

Det kanske är så FN tänkte när dom räknade efter hur mycket miljöförstöringen verkligen kostade oss för två år sen: 6 600 miljarder dollar! Det är i runda slängar 66 000 miljarder kronor! Förstår dom nu vad som står på spel?!

Men nej… Spelar roll. Kapitalisterna kommer ändå bara skrapa mjällen från axlarna, rätta till slipsen och beställa in en ny whiskey i baren. Än sen om det kostar pengar att fixa miljön – det drabbar ju inte deras plånbok.

Jag undrar vem som ska betala det ungerska folket just nu. Och vem som ska säga till de sju som dött att deras liv var värt vinsterna till bolagen.

DN / DN / DN / SvD / SvD / SvD / SvD / Ex / AB / AB

Annonser

Om katedervarg

Min blogg är min dagbok, mitt pedagogiska manifest och min flaskpost till dig. Det är ord ropta i vinden.
Det här inlägget postades i En nagel i ögat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Att tala med kapitalister på kapitalisters språk

 1. Gunnar skriver:

  Liksom BP kommer med största sannolikhet det skyldiga ungerska bolaget att drabbas om jättelika ersättningskrav. Det drabbar visst ”deras plånbok”.

  • katedervarg skriver:

   Ja, det drabbar BOLAGETS plånbok med det är något helt annat. De som ansvarar för bolagets politik kommer knappast att drabbas personligen, vare sig i BP:s fall eller i det ungerska bolagets. Och så länge inte beslutsfattare får ett personligt ekonomiskt straff, kommer inte incitamentet för ett hållbart ekologiskt företagande att finnas.

 2. Tom skriver:

  Det globala miljöiniativet är planerat av den globala ekonomiska eliten sedan 70-talet. Det finns bland många inom vänstern, inte minst i Sverige, en felaktig uppfattning att kapitaliser per definition skyr socialism, rättvisa, miljötänk etc.. I viss mening är det korrekt, men tyvärr också missvisande. Det kommunistiska projektet som mynnade ut i USSR och nu Ryssland finansierade av banker i väst, inklusive i New York. Man såg det instrumentellt att försvaga tsarens makt och erhålla bättre förutsättningar att etablera företag kontrakterade av en blivande ny Stat med olika storsocialistiska bulevaner. Socialism (i dess fascitiska realisation) är ju en gyllene väg för de absolut mäktigaste kapitaliserna i världen, medan mellan(över)klassen skyr dem..

  När den ryska björnen började bli otäckt mäktig, så pass att den kunde hota västvärldens kapitaliser såg man till att finansiera och hjälpa nazisterna till makten, dessa skulle motbalansera ryssarnas framfart. När Hitler sedan blev hotfullt mäktig vände man honom ryggen.. Något som fick Hitler att skicka en av sina främsta män i flygplan till England, hoppandes i fallskärm ner till en av de mäktigare familjerna för att söka reda ut denna för nazisterna märkliga vändning i politiken..

  Rashygienister finns det nämligen gott om i den ekonomiska eliten (som bara gifter sig med släktingar), då som nu. Efter kriget importerade USA många kända nazistiska forskare till USA i ”Project Paperclip” för att man inte önskade förlora kompetensen (jepp så motiverade man det när det uppdagades, nice eller hur) till ryssarna. Det mynnade ut i ett hundratals olika projekt som idag benämns ”mk ultra”. Sexuella övergrepp på kvinnor, barn, tester av droger på barn. Man forskade i hur man kan få fram soldater utan empati, unga tjejer som kan användas som sexslavar i politiska spel, torpeder som utför uppdrag men som inte förstår sina egna handlingar och i största allmänhet uppträder som psykiskt störda enslingar osv.. Mycket uppdagades i USA i en stor rättegång, där kvinnor trädde fram och berättade om vilka bestialiska experiment de utsatts för.. Lett av nazistiska forskare..

  Det är som taget ur någon dålig Holywood-rulle. Tyvärr sant & dokumenterat.

  Idag har den globala makteliten mer eller mindre gett upp USA som en ledande finansiell makt. Istället flyttar man sina resurser till Kina och Indien. Man finansierar terrorceller runt om i världen, destabiliserar klimatet med chemtrailing (vilket inte längre är spekulation utan bevisat om och om igen, i Kina medger t.o.m myndigheter att de utför ”geoengineering” vissa dagar för att ändra klimatet i storstäder!) och söker på så sätt accellerera hoten med vilka man sedan lyckas få opinionen på sin sida..Vi behöver avskaffa det här med integritet på internet säger man, vi måste få analysera all kommunikation, email, sms.. Alla är potentiella terrorister.. Vi måste installera nakenscannrar på flygplaster runt om hela världen.. Vi måste avsäga oss grundläggande rättigheter och börja vänja oss vid tanken på globala miljöskatter till IMF..

  Och så smyger man stegvis i namn av adressering av allehanda hot (ni är inte trygga, ge oss era rättigheter så ska vi iaf skydda er från det där okända hemska..) på ranson och en modern variant av planekonomi i teknokratisk Big Brother anda..

  1984 är på gång. Vänstern ojar sig om kapitalister, högern om socialister.. Men eliten har två grenar, båda auktoritära till sin natur, med vilka de kapitaliserar i båda dessa farliga system.. Farliga eftersom befolkningen matas med propaganda i sådana doser att de aldrig seriöst prövar tanken om det inte finns ett dussin aktörer i världen som verkligen konspirerar. Varje företags styrelse konspirerar i någon grad, så varför skulle inte världens mäktigaste män, medlemmar i slutna klubbar som Bohemian Club, Skull and Bones, Bilderbergers etc, inte göra det? Makt korrumperar, absolut makt korrumperar absolut som någon sa.

  Detta medan självutnämnda experter i tv-rutan, en och annan korrekt professor på universitetet, karaktärer i tv-serier och filmer påminner oss om det absurda i ”konspirationsteorier”. Ingen tror väl seriöst att 10 personer som äger 40% av världens tillgångar skulle kunna ha en agenda.. Lägg av..du är obehaglig.. Och så är den fullständigt idiotiska självcensuren igång.

  En liten tankeställare kanske..
  http://www.thedailybell.com/1433/The-Salvaging-of-Mainstream-Media.html

  Annars finns sajter som..
  http://www.globalsearch.ca
  http://www.infowars.com

  ..vilka kan ge en del uppslag till vidare(!) studier.

 3. Erik skriver:

  Vänsterpacket missar aldrig en chans att spy ut patetisk lögnpropaganda. Jag har nyheter för dig, i de skitländer där era röda ideologer fått råda har människorna levt i misär och miljön ignorerats. Det är skrämmande att det finns så många obildade, indoktrinerade och klent begåvade svenskar att den röda helvetesläran fortfarande är populär.

  • katedervarg skriver:

   Behöver det här ens kommenteras..? Står inte det lite på sina egna ben?

   Men, men… VILKA länder? Kan du berätta för mig vilka länder du syftar på, som jag skulle anse fungera som ideal?

 4. Mållgan skriver:

  Vi har snart urangruvor i Sverige och de kommer att finnas närmare befolkade områden och vara betydligt större än de gruvor vi har i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s