En folkpartist tjurar i hörnet

Kommunstyrelsens ordförande i Örebro heter Staffan Werme. Han är folkpartist. Fast snart är han kommunens FÖRRE ordförande, för i valet vann vänstern. Det här tycker inte Staffan Werme om, så nu gråter han ut i sin blogg.

Allt är socialdemokraternas fel. Dom har varit dumma. Jättedumma, faktiskt. Om dom inte hade varit så dumma, så hade folk förstått sitt bästa och röstat på honom igen. Så är det.

Men det Werme inte verkar förstå, är att hans politik har retat upp mängder av örebroare. Han har under de senaste fyra åren lekt marknadsförsäljare och sålt ut så mycket av det gemensamma han har kunnat, utan att bry sig om dom som faktiskt drabbas av hans ideologiska hysteri. För det är ideologi som har styrt Werme, tron på marknadsekonomins frälsning, inte en ärlig omsorg om kvaliteten.

Så nu vill jag avslöja några sanningar för Staffan Werme, som han kan tänka på till nästa val i stället för att sitta och tjura i hörnet.

Vi vill inte att vårt Örebro, vårt gemensamma Örebro, ska säljas ut. Så enkelt är det.

Vi vill att vårt Örebro ska behålla det bolag som garanterar demokratisk insyn över boendet. Så enkelt är det.

Vi vill att Örebro ska ha levande kommunala innerstadsskolor, som vilar på över hundra års traditioner i stället för att skolans pengar ska splittras på mängder av små enheter som inte kan garantera kvaliten. Så enkelt är det.

Vi vill att Örebro ska vara ÖREBROARNAS stad, inte politikernas eller företagens. Så enkelt är det.

Vi vill att örebroarnas röster ska höras, och att 11 000 underskrifter mot en utförsäljning av våra gemensamma lägenheter ska tas på allvar. Så enkelt är det.

Vi vill att Örebros politiker ska ha örebroarnas bästa för sina ögon, inte sin egen ideologi eller företagarnas plånbok. Så enkelt är det.

Annonser

Om katedervarg

Min blogg är min dagbok, mitt pedagogiska manifest och min flaskpost till dig. Det är ord ropta i vinden.
Det här inlägget postades i En nagel i ögat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s